Ontdek de Veelzijdige Vacatures met Rijbewijs B

vacatures rijbewijs b

Vacatures Rijbewijs B: Kansen op Werk met een Rijbewijs

Het hebben van een rijbewijs B opent de deuren naar verschillende carrièremogelijkheden en biedt een scala aan vacatures waarbij rijvaardigheid een vereiste is. Of je nu net je rijbewijs hebt behaald of al jarenlange ervaring hebt, er zijn tal van interessante banen beschikbaar waarbij het bezitten van een rijbewijs B essentieel is.

Koeriersdiensten en bezorging zijn voor de hand liggende sectoren waarin een rijbewijs B vaak gevraagd wordt. Met de groei van e-commerce en online winkelen is er een toenemende behoefte aan betrouwbare chauffeurs die pakketten kunnen bezorgen. Of het nu gaat om het afleveren van boodschappen, maaltijdboxen of andere producten, deze sector biedt volop mogelijkheden voor mensen met een rijbewijs B.

Daarnaast zijn er ook vacatures in de transportsector zelf. Van vrachtwagenchauffeurs tot bestelwagenchauffeurs, er is altijd vraag naar gemotiveerde chauffeurs die ervoor zorgen dat goederen op tijd en veilig op hun bestemming aankomen. Deze banen bieden vaak flexibele werktijden en kunnen zowel fulltime als parttime worden ingevuld.

Een ander gebied waarin een rijbewijs B van onschatbare waarde is, is de sales- en vertegenwoordigingssector. Veel bedrijven hebben vertegenwoordigers nodig die klanten bezoeken, producten demonstreren en zakelijke relaties onderhouden. Een rijbewijs B stelt je in staat om gemakkelijk naar verschillende locaties te reizen en je klanten persoonlijk te ontmoeten.

Daarnaast zijn er ook vacatures in de dienstverlenende sector waarbij een rijbewijs B vereist is. Denk bijvoorbeeld aan functies als technicus, installateur of monteur, waarbij je naar verschillende locaties moet gaan om reparaties of installaties uit te voeren. Een rijbewijs B maakt het mogelijk om snel en efficiënt van de ene klant naar de andere te reizen.

Het hebben van een rijbewijs B vergroot dus zeker je kansen op werk. Het opent de deuren naar diverse sectoren en biedt flexibiliteit in werktijden en locaties. Of je nu op zoek bent naar een baan als koerier, chauffeur, vertegenwoordiger of technicus, er zijn volop vacatures beschikbaar waarbij het bezitten van een rijbewijs B een vereiste is.

Ben je op zoek naar nieuwe carrièremogelijkheden en ben je in het bezit van een rijbewijs B? Neem dan eens een kijkje bij verschillende vacaturesites of meld je aan bij uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in deze sectoren. Met jouw rijvaardigheid en motivatie kun je zeker interessante carrièremogelijkheden vinden die passen bij jouw vaardigheden en ambities.

Grijp de kans om jouw rijbewijs B optimaal te benutten en vind de baan die perfect bij jou past!

 

9 Veelgestelde Vragen over Vacatures met Rijbewijs B in België

 1. Wat is het verschil tussen een vacature voor een rijbewijs B en een ander rijbewijs?
 2. Hoe kan ik de juiste vacature vinden voor mijn rijbewijs B?
 3. Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor een vacature met rijbewijs B?
 4. Welke bedrijven bieden vacatures met rijbewijs B aan?
 5. Is er speciale opleiding nodig om geschikt te zijn voor een vacature met rijbewijs B?
 6. Waar kan ik informatie vinden over de verschillende soorten banen die je kunt doen als je beschikt over een rijbewijs B?
 7. Welke voordelen biedt het werken in functies waarvoor je eerst moet slagen voor het examenvak van het CBR-rijexamen (B)?
 8. Zijn er bepaalde extra vaardigheden of certificaten die nodig zijn om aan de slag te gaan als chauffeur met eigen vervoer en/of bestuurder van grootvervoer met behulp van het CBR-rijexamen (B)?
 9. Wat is de beste manier om mezelf klaar te stomen voor het CBR-examen (B) en wat zijn mijn opties als ik gezakt ben voor dat examenvak?

Wat is het verschil tussen een vacature voor een rijbewijs B en een ander rijbewijs?

Het belangrijkste verschil tussen een vacature voor een rijbewijs B en een vacature voor een ander rijbewijs, zoals bijvoorbeeld rijbewijs C of D, is het type voertuig dat je zult besturen.

Een vacature voor een rijbewijs B vereist meestal het besturen van personenauto’s of lichte bedrijfsvoertuigen. Met een rijbewijs B mag je voertuigen besturen met een maximale toegestane massa (MTM) tot 3.500 kg. Dit omvat onder andere personenauto’s, bestelwagens, kleine vrachtwagens en campers.

Aan de andere kant vereisen vacatures voor andere rijbewijzen, zoals C of D, het besturen van zwaardere voertuigen. Met een rijbewijs C mag je bijvoorbeeld vrachtwagens besturen met een MTM van meer dan 3.500 kg. Dit omvat meestal vrachtwagens voor goederenvervoer. Een rijbewijs D stelt je in staat om bussen te besturen die zijn ontworpen voor personenvervoer.

Het bezitten van verschillende soorten rijbewijzen opent dus de deur naar verschillende banen in specifieke sectoren. Vacatures die een ander rijbewijs dan B vereisen, hebben vaak betrekking op transport- en logistieke functies waarbij het vervoeren van goederen centraal staat, zoals vrachtwagenchauffeurs of koeriers.

Het is belangrijk om te vermelden dat sommige functies ook specifieke extra certificeringen kunnen vereisen naast het juiste rijbewijs. Bijvoorbeeld het hebben van een ADR-certificaat voor het vervoer van gevaarlijke stoffen of een taxivergunning voor het besturen van een taxi.

Bij het zoeken naar vacatures is het essentieel om te controleren welk type rijbewijs vereist is en of je aan de specifieke eisen van de functie voldoet. Het hebben van het juiste rijbewijs opent de deuren naar verschillende carrièremogelijkheden, elk met hun eigen vereisten en verantwoordelijkheden.

Hoe kan ik de juiste vacature vinden voor mijn rijbewijs B?

Het vinden van de juiste vacature voor jouw rijbewijs B kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je succesvol zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte vacature:

 1. Definieer je interesses en vaardigheden: Denk na over welke soorten werk jou aanspreken en waar je goed in bent. Maak een lijst van de vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens het behalen van je rijbewijs B, zoals rijvaardigheid, navigatie- en verkeerskennis, klantenservicevaardigheden, etc.
 2. Gebruik online vacaturesites: Er zijn verschillende online platforms waarop werkgevers hun vacatures plaatsen. Maak gebruik van gerenommeerde vacaturesites en maak gebruik van zoekfilters om specifiek te zoeken naar banen waarbij een rijbewijs B vereist is.
 3. Wees specifiek in je zoekopdracht: Gebruik zoektermen zoals “vacatures rijbewijs B” of “chauffeur vacatures” om gerichter te zoeken naar banen die aansluiten bij jouw vaardigheden en interesses.
 4. Netwerk: Praat met mensen in jouw netwerk, zoals vrienden, familieleden of oud-collega’s, en laat hen weten dat je op zoek bent naar een baan waarbij een rijbewijs B nodig is. Soms kunnen zij je doorverwijzen naar interessante mogelijkheden of kunnen ze contacten hebben binnen bedrijven die op zoek zijn naar chauffeurs.
 5. Schrijf een sterke sollicitatiebrief en CV: Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief en CV de nadruk leggen op jouw rijbewijs B en gerelateerde vaardigheden. Benadruk je rijervaring, kennis van verkeersregels en je vermogen om efficiënt te navigeren.
 6. Wees flexibel: Overweeg om te kijken naar vacatures die niet direct in jouw vakgebied liggen, maar waarbij een rijbewijs B wel een vereiste is. Soms kun je in andere sectoren interessante mogelijkheden vinden die aansluiten bij jouw vaardigheden.
 7. Houd vol: Het kan soms even duren voordat je de juiste vacature vindt die past bij jouw rijbewijs B. Blijf gemotiveerd en blijf actief zoeken naar nieuwe kansen.

Door deze tips toe te passen, vergroot je de kans om de juiste vacature te vinden die past bij jouw rijbewijs B. Onthoud dat geduld en doorzettingsvermogen belangrijk zijn tijdens het zoekproces. Veel succes met het vinden van jouw ideale baan!

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor een vacature met rijbewijs B?

Om in aanmerking te komen voor een vacature waarbij een rijbewijs B vereist is, zijn er enkele basisvereisten waar je aan moet voldoen. Deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke functie en werkgever, maar over het algemeen zijn de volgende punten belangrijk:

 1. Geldig rijbewijs B: Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Dit betekent dat je met succes het theoretisch en praktisch examen hebt afgelegd en dat je rijbewijs niet is verlopen.
 2. Rijervaring: Hoewel sommige instapniveau-functies mogelijk geen uitgebreide rijervaring vereisen, kan het hebben van enige ervaring met autorijden een pluspunt zijn. Voor bepaalde functies, zoals chauffeurs of vertegenwoordigers, kan ervaring met langeafstandsritten of klantbezoeken gunstig zijn.
 3. Verkeersregels en veiligheid: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en voorschriften die gelden in het land waarin je werkt. Een goed begrip van verkeersveiligheid en defensief rijden is essentieel om veilig op de weg te kunnen opereren.
 4. Goed rijgedrag: Werkgevers zullen vaak kijken naar je rijgeschiedenis om te beoordelen hoe veilig en betrouwbaar je bent als bestuurder. Een schone rijgeschiedenis zonder ernstige overtredingen of ongelukken kan je kansen vergroten.
 5. Fysieke gezondheid: Hoewel dit niet altijd een strikte vereiste is, kan het hebben van een goede fysieke gezondheid belangrijk zijn voor functies waarbij je langdurig moet rijden of fysiek werk moet verrichten, zoals laden en lossen.

Het is belangrijk om te onthouden dat specifieke vacatures mogelijk aanvullende vereisten hebben naast het bezitten van een rijbewijs B. Dit kunnen zaken zijn zoals een medische keuring, specifieke certificeringen of talenkennis, afhankelijk van de aard van het werk en de werkgever.

Als je geïnteresseerd bent in een specifieke vacature, is het raadzaam om de functieomschrijving zorgvuldig te lezen en eventuele aanvullende vereisten te controleren voordat je solliciteert.

Welke bedrijven bieden vacatures met rijbewijs B aan?

Er zijn talloze bedrijven die vacatures aanbieden waarbij een rijbewijs B vereist is. Hier zijn enkele voorbeelden van sectoren en bedrijven die vaak op zoek zijn naar mensen met een rijbewijs B:

 1. Koeriers- en bezorgdiensten: Bedrijven zoals DHL, PostNL, UPS, FedEx en lokale bezorgdiensten bieden regelmatig vacatures aan voor bezorgers met een rijbewijs B.
 2. Transportbedrijven: Grote transportbedrijven zoals DSV, Kuehne + Nagel, DB Schenker en Jost Group hebben vaak vacatures voor vrachtwagenchauffeurs of bestelwagenchauffeurs.
 3. Technische dienstverlening: Bedrijven in de technische sector, zoals installatiebedrijven, onderhoudsbedrijven en telecomproviders, vragen vaak om technici met een rijbewijs B. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals ENGIE, Proximus of Vanden Borre.
 4. Sales- en vertegenwoordigingsbedrijven: Verschillende bedrijven in de sales- en vertegenwoordigingssector hebben vacatures waarbij je klanten bezoekt en producten demonstreert. Denk aan bedrijven zoals Coca-Cola European Partners, Unilever of Procter & Gamble.
 5. Logistieke dienstverleners: Bedrijven zoals XPO Logistics, DHL Supply Chain en CEVA Logistics bieden vaak vacatures aan voor logistiek medewerkers of magazijnmedewerkers met een rijbewijs B.
 6. Bezorgplatforms: Met de opkomst van maaltijdbezorging zijn bedrijven zoals Deliveroo, Uber Eats en Takeaway.com altijd op zoek naar bezorgers met een rijbewijs B.

Dit is slechts een greep uit de vele bedrijven en sectoren die vacatures aanbieden waarbij een rijbewijs B vereist is. Het is raadzaam om regelmatig vacaturesites te raadplegen, je in te schrijven bij uitzendbureaus of rechtstreeks contact op te nemen met bedrijven in jouw regio om de meest actuele vacatures te vinden die passen bij jouw vaardigheden en interesses.

Is er speciale opleiding nodig om geschikt te zijn voor een vacature met rijbewijs B?

Voor de meeste vacatures waarbij een rijbewijs B vereist is, is geen specifieke opleiding vereist. Het bezitten van een geldig rijbewijs B en voldoende rijervaring zijn over het algemeen de belangrijkste vereisten.

Echter, afhankelijk van de specifieke functie en sector kunnen er aanvullende certificaten of trainingen nodig zijn. Bijvoorbeeld, als je solliciteert voor een baan als vrachtwagenchauffeur of bestelwagenchauffeur, kan het zijn dat je een speciale opleiding moet volgen om te voldoen aan de wettelijke eisen en veiligheidsnormen die gelden voor het besturen van grotere voertuigen.

Daarnaast kunnen er ook vacatures zijn waarbij aanvullende vaardigheden gewenst zijn naast het rijden zelf. Bijvoorbeeld, als je solliciteert voor een baan in de bezorging of koeriersdiensten, kan het handig zijn om bekend te zijn met navigatiesystemen of GPS-technologieën om efficiënt routes te plannen.

Het is altijd raadzaam om de specifieke vereisten en kwalificaties van elke vacature zorgvuldig door te nemen voordat je solliciteert. Als er aanvullende opleidingen of certificaten nodig zijn, kan het verstandig zijn om deze te behalen om je kansen op werk te vergroten.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van verkeersregels en -voorschriften, vooral als je in verschillende landen of regio’s werkt. Regelmatige bijscholing en het bijhouden van eventuele wijzigingen in de verkeerswetgeving kunnen helpen om veiligheid en naleving te waarborgen.

Kortom, hoewel er over het algemeen geen speciale opleiding vereist is voor vacatures met een rijbewijs B, is het belangrijk om de specifieke vereisten van elke functie te begrijpen en indien nodig aanvullende training of certificering te volgen. Dit zal je helpen om beter gekwalificeerd te zijn en je kansen op het vinden van een geschikte baan te vergroten.

Waar kan ik informatie vinden over de verschillende soorten banen die je kunt doen als je beschikt over een rijbewijs B?

Er zijn verschillende bronnen waar je informatie kunt vinden over de verschillende soorten banen die beschikbaar zijn als je een rijbewijs B hebt. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Vacaturesites: Bezoek bekende vacaturesites zoals Indeed, LinkedIn, Monster, StepStone en Jobat. Gebruik zoektermen zoals “rijbewijs B” of “koerier” om relevante vacatures te vinden. Deze sites bieden gedetailleerde informatie over de functievereisten, taken en verantwoordelijkheden van elke baan.
 2. Uitzendbureaus: Schrijf je in bij uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van kandidaten met een rijbewijs B in banen zoals koeriersdiensten, bezorging of chauffeurswerk. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden en helpen bij het vinden van geschikte banen.
 3. Branchegerelateerde websites: Bezoek websites die specifiek gericht zijn op de sector waarin je geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld, als je geïnteresseerd bent in bezorging, bekijk dan de websites van bekende bezorgbedrijven voor informatie over vacatures en vereisten.
 4. Beroepsgidsen: Raadpleeg beroepsgidsen en carrièremagazines die informatie bieden over verschillende beroepsopties voor mensen met een rijbewijs B. Deze gidsen kunnen details bevatten over salarisniveaus, opleidingsvereisten en carrièrepaden binnen specifieke sectoren.
 5. Netwerken: Praat met mensen uit jouw netwerk die al werkzaam zijn in banen waarvoor een rijbewijs B vereist is. Zij kunnen je waardevolle informatie en inzichten geven over de verschillende mogelijkheden en welke stappen je kunt nemen om in aanmerking te komen voor dergelijke banen.

Het is altijd raadzaam om meerdere bronnen te raadplegen en zorgvuldig onderzoek te doen naar de specifieke vereisten, taken en carrièremogelijkheden van elke baan voordat je solliciteert. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk soort werk het beste bij jouw vaardigheden, interesses en doelen past.

Welke voordelen biedt het werken in functies waarvoor je eerst moet slagen voor het examenvak van het CBR-rijexamen (B)?

Het werken in functies waarvoor je eerst moet slagen voor het examenvak van het CBR-rijexamen (B) biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Grotere werkgelegenheidskansen: Het behalen van je rijbewijs opent de deuren naar een breder scala aan carrièremogelijkheden. Veel werkgevers in diverse sectoren geven de voorkeur aan kandidaten met een rijbewijs B, omdat dit aantoont dat ze zelfstandig kunnen reizen en flexibel zijn in hun werk.
 2. Flexibiliteit en mobiliteit: Met een rijbewijs B ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of andere vormen van transport. Je hebt de vrijheid om zelfstandig te reizen en kunt gemakkelijk naar verschillende locaties gaan, wat vooral handig is als je in een functie werkt waarbij veel verplaatsing vereist is.
 3. Verbeterde efficiëntie: Als je voor een functie slaagt waarvoor je het CBR-rijexamen (B) moet halen, kun je efficiënter werken. Je hoeft geen extra tijd te besteden aan het plannen van routes of afhankelijk te zijn van anderen om je naar je werklocatie te brengen. Dit kan leiden tot tijdsbesparing en meer productiviteit.
 4. Carrièregroei: Het behalen van een rijbewijs B kan ook bijdragen aan je carrièregroei. Veel bedrijven bieden doorgroeimogelijkheden voor medewerkers die in staat zijn om zelfstandig te reizen en flexibel inzetbaar zijn. Met een rijbewijs B vergroot je je kansen op promotie en kun je mogelijk hogere verantwoordelijkheden krijgen binnen je organisatie.
 5. Zelfstandigheid: Het hebben van een rijbewijs B geeft je een gevoel van onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Je bent niet langer afhankelijk van anderen om je te verplaatsen en kunt je eigen schema beheren. Dit kan bijdragen aan een betere werk-privébalans en meer vrijheid in het plannen van je dagelijkse activiteiten.

Kortom, werken in functies waarvoor je eerst moet slagen voor het examenvak van het CBR-rijexamen (B) biedt voordelen zoals grotere werkgelegenheidskansen, flexibiliteit, verbeterde efficiëntie, carrièregroei en zelfstandigheid. Het behalen van je rijbewijs B opent deuren naar diverse carrièremogelijkheden en vergroot je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Zijn er bepaalde extra vaardigheden of certificaten die nodig zijn om aan de slag te gaan als chauffeur met eigen vervoer en/of bestuurder van grootvervoer met behulp van het CBR-rijexamen (B)?

Ja, naast het bezitten van een rijbewijs B zijn er bepaalde extra vaardigheden en certificaten die nodig kunnen zijn om aan de slag te gaan als chauffeur met eigen vervoer of als bestuurder van grootvervoer. Hoewel de exacte vereisten kunnen variëren afhankelijk van het type voertuig en de specifieke functie, zijn hier enkele veelvoorkomende extra vaardigheden en certificaten:

 1. Code 95: Voor professionele chauffeurs is het behalen van Code 95 verplicht. Dit is een aantekening op het rijbewijs die aangeeft dat je vakbekwaam bent als chauffeur. Om Code 95 te behalen, moet je verschillende theoretische en praktische modules volgen, zoals basiskwalificatie, nascholing en EHBO.
 2. Vakbekwaamheid: Afhankelijk van het soort vervoer dat je wilt uitvoeren, kan het nodig zijn om aan specifieke vakbekwaamheidseisen te voldoen. Bijvoorbeeld, voor het besturen van een vrachtwagen (C-rijbewijs) of bus (D-rijbewijs), moet je aanvullende examens afleggen om de benodigde vakbekwaamheid te verkrijgen.
 3. ADR-certificaat: Als je gevaarlijke stoffen wilt vervoeren, moet je een ADR-certificaat hebben. Dit certificaat toont aan dat je bekend bent met de regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke goederen en dat je weet hoe je ermee moet omgaan in geval van noodsituaties.
 4. Heftruckcertificaat: Als je van plan bent om als chauffeur goederen te laden en lossen met behulp van een heftruck, kan het nuttig zijn om een heftruckcertificaat te behalen. Dit certificaat toont aan dat je bekwaam bent in het veilig bedienen van een heftruck.
 5. Digitale tachograaf: Het kunnen werken met een digitale tachograaf is vaak vereist voor professionele chauffeurs. Dit apparaat registreert rij- en rusttijden en is verplicht in voertuigen die onder de tachograafwetgeving vallen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de specifieke vereisten kunnen variëren afhankelijk van het land, de werkgever en het type voertuig. Het is raadzaam om contact op te nemen met potentiële werkgevers of brancheorganisaties voor meer informatie over de vereiste vaardigheden en certificaten voor specifieke functies als chauffeur met eigen vervoer of bestuurder van grootvervoer.

Wat is de beste manier om mezelf klaar te stomen voor het CBR-examen (B) en wat zijn mijn opties als ik gezakt ben voor dat examenvak?

Het CBR-examen voor rijbewijs B kan een spannende en uitdagende ervaring zijn. Om jezelf goed voor te bereiden op het examen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

Theorie-examen oefenen: Begin met het bestuderen van de verkeersregels en -borden door middel van een theorieboek of online cursus. Maak gebruik van proefexamens om je kennis te testen en te oefenen met het beantwoorden van vragen in de juiste examenstijl.

Rijlessen volgen: Schrijf je in bij een erkende rijschool en volg rijlessen bij een professionele instructeur. Zij kunnen je helpen bij het aanleren van de juiste rijtechnieken, verkeersinzicht en manoeuvres die nodig zijn voor het examen.

Oefenen met praktijkexamens: Vraag je instructeur om praktijkexamens te simuleren, zodat je kunt wennen aan de examensituatie. Dit geeft je de mogelijkheid om eventuele zwakke punten te identificeren en eraan te werken voordat je daadwerkelijk naar het CBR gaat.

Zelfstudie: Naast rijlessen is het belangrijk om ook zelfstandig te oefenen. Vraag bijvoorbeeld familieleden of vrienden met een rijbewijs of ze met jou willen oefenen in verschillende verkeerssituaties.

Wat als je gezakt bent voor het examenvak? Geef niet op! Je hebt verschillende opties:

Feedback ontvangen: Bespreek de resultaten van je examen met je instructeur. Zij kunnen je helpen begrijpen waarom je bent gezakt en welke specifieke gebieden verbetering nodig hebben.

Extra lessen nemen: Overweeg om extra rijlessen te nemen om je vaardigheden verder te ontwikkelen en eventuele zwakke punten aan te pakken.

Herexamen plannen: Je kunt een nieuw examen plannen bij het CBR. Neem contact op met je rijschool om dit te regelen en zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om jezelf voor te bereiden op het herexamen.

Zelfstudie en oefening: Blijf zelfstandig oefenen en bestudeer de gebieden waarop je bent gezakt. Identificeer zwakke punten en werk eraan om ze te verbeteren.

Onthoud dat iedereen op zijn eigen tempo leert en slaagt voor het rijexamen. Blijf geduldig, gemotiveerd en gefocust tijdens het leerproces. Met de juiste inzet, toewijding en voorbereiding kun je uiteindelijk slagen voor het CBR-examen en je rijbewijs behalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.